Prova dessa Mood-Lifting Livsmedel för att förbättra din attityd Deliciously


Mat är mer än ett läckert sätt att vara strömförande och nöjd, det är också full av hälsosamma fördelar för hela vår kropp. Faktum är att några av våra favoritsnacks också kan sätta oss på ett sätt bättre humör.

Nästa gång du känner slags springa ner och letar efter en snabb mellanmål, inte gå för vad som är enkelt och snabbt, eller helt enkelt vad som smakar bra (men det är ett plus). Välj mat som får dig att må bra, inifrån och ut.

Rätt ingredienser kan göra en värld av skillnad i vår kropp, inklusive vårt humör och sinne. ”Näringsämnen ger de biologiska byggstenarna för signalsubstanser — kemikalierna i hjärnan som djupt påverkar hur du tänker och känner”, säger Florencia Tagliavini, egen nutritionist för The NutraMilk.

Här är några livsmedel för att lyfta ditt humör:
1. Pumpafrön
Rosta några pumpafrön och kasta dem ovanpå en sallad, eller kasta dem i en spårblandning. De är läckra och så bra för oss.

Dessa är en källa till aminosyran, tryptofan som används för att producera serotonin, en signalsubstans som hjälper till att reglera sömn och aptit, medla stämningar, och hämma smärta, säger Tagliavini.

2. Mörk choklad
Choklad är allas favorit behandla, så det gör komma som någon överraskning att det kan lyfta ditt humör, men choklad är också bra för dig på så många sätt.

”Cacao är hög i magnesium och släpper serotonin i vår kropp gör oss glada och glada,” säger Liana Werner-Gray, författare till Cancer Free med mat.

Känn dig inte skyldig för att betala extra för guac! Ladda upp på avokado — det har massor av fördelar.

Avokado innehåller trytofan, en essentiell aminosyra som används av hjärnan för att producera serotonin, vilket gör att det centrala nervsystemet känns riktigt bra, säger Werner-Gray.

4. Citron
Om du vill öka ditt humör, nu är det dags att göra att citron vinägrett för din sallad eller blanda upp lite lemonad.

”Citron är ett näringsmässigt kraftpaket, laddad med C-vitamin. Det är ett klokt sätt att börja varje dag med citronvatten för att spola levern. En färsk lever är lika med ett tydligt positivt sinne. En giftig lever leder till hjärndimma, säger Werner-Gray.

Dricka te är en stor, tröstande vana för alla, och grönt te tar saker till nästa nivå.

Grönt te är fullt av theanin, som är känt för att sänka stress och öka energi, säger Werner-Gray.

6. Broccoli groddar
Oavsett om broccoli slaw eller i en sallad, broccoli pipar är packade med humör-lyft näringsämnen.

”Broccoli groddar har den högsta mängden sulforaphane än någon annan grönsak på planeten! Broccoli groddar bidra till att frigöra spänning och irritabilitet, säger Werner-Gray.

”Packad full av klorofyll som hjälper hjärnan att fungera korrekt och avvärja depression. Jag har sett till att klorofylla varje dag de senaste tio åren och är den nummer 1 förening jag rekommenderar alla att få dagligen, säger Werner-Gray.

8. Tigernötter
Tigernuts är en rotfrukt och naturligt söt. De kan öka dina känslor av styrka och lycka.

”De har samma mängd järn som rött kött! Järnet i tigernuts får oss att känna oss starka och anpassa oss för att ta oss igenom dagen, vara glada och inte påverkas, säger Werner-Gray.

Nej, vi är inte knäppa. Nötter är där det är på — och valnötter speciellt.

”Valnötter är rika på B-vitaminer och omega 3: s som är nyckeln för hjärnan positivitet. Valnötter hjälper till att bekämpa trötthet och ångest, säger Werner-Gray.

10. Blåbär
Blåbärsvåfflor, blåbärsyoghurt, blåbärspaj. Denna frukt är viktigt på sommaren och så bra för dig.

”En superfrukt med högst mängd antioxidanter än någon annan kommersiellt odlad frukt på jorden! När vi äter naturens godis som detta har vi ingen skuld, säger Werner-Gray.