Inspirerande kvinna förlorar 150 pounds genom att skapa nya vanor och erövra rädsla


Danielle Patera förlorade 150 pounds efter att hon insåg sin vikt hindrade henne från att leva den typ av liv hon tänkt sig för sig själv.

Det var i maj 2017, under en familjeresa till Kentucky, bestämde hon sig för att tillbringa en dag vandring på en lokal klippformation. Patera vägde 340 pounds på den tiden men var inte alltför oroad över tanken på trekking runt parken– tills lutningarna blev brantare och hon blev andfådd. Sedan, när det var dags att dra sig över ett stenblock, kämpade hon.

”Jag såg min syster göra det. Och hon hoppade ner igen för att hjälpa min mamma upp och min mamma reste sig. Och jag kämpade. Det tog mig 40, 45 minuter, säger Patera till TODAY. ”Den resan fick mig att inse att om min 54-åriga mamma kunde göra detta utan problem, och jag kämpar, jag behövde göra en förändring.”

Trött på att alltid känna sig obekväm och inse hur mycket hennes vikt var att begränsa henne, patera beslutat att ta hand om sin hälsa och inledde en två år lång omvandling resa.

Under de två veckorna efter resan forstade Patera olika träningsprogram och näringsplaner, och kom slutligen till slutsatsen att ett enkelt tillvägagångssätt var i hennes bästa intresse. Hennes fokus var att konsumera färre kalorier samtidigt spåra vad hon åt, och att utöva mer.

Med hennes sinne gjort upp, det var fortfarande något som står i Patera sätt att nå sin viktminskning mål: hennes rädsla för att gå till gymmet ensam. Så hon kontaktade lite stöd.

Jag bad min bror att gå med mig, säger 27-åringen från Milwaukee, Wisconsin. ”Jag sa till honom ’Jag vill göra denna livsstil förändring och jag måste förlora 150 pounds. Jag ska börja och se var jag hamnar. Och hans exakta ord var ’Holy crap that’s insane.'”

Han gick med henne på gymmet i en månad och extra stöd gav Patera motivation hon behövde för att hålla trycka mot sitt mål.

Jag tror inte att han insåg hur mycket jag behövde det, säger hon.

Att hitta rätt näringsbalans var också en utmaning i början. Under de första veckorna av sin viktminskning resa, Patera åt ingenting annat än sallader till lunch och middag.

”Jag var så rädd att jag skulle floppa”, säger hon. ”Jag var verkligen aningslösa för den första månaden och jag är förvånad att jag förlorat så mycket vikt.”

Inom en månad kunde hon gå ner 30 pounds. Patera fortsatte att utöva, experimentera med olika livsmedel, och upptäckte hur man gör hälsosammare versioner av de livsmedel hon älskade.

”Jag lärde mig hur man gör min egen kalorifattig pizza deg med fettfri grekisk yoghurt och självuppsande mjöl. Jag vet att smakningar är bättre än såser,” Patera mindes.

Medan hon gjorde konsekventa framsteg, slog hon fortfarande platåer. Fast besluten att inte ge upp, bytte hon upp sin övning rutin när hon nådde ett stillastående.

”Jag hade noll armstyrka. Jag har aldrig kunnat göra en pushup eller en pullup, säger hon.

Att veta att, införlivade hon styrketräning och mer intensiv cardio i hennes rutin.

Sedan början av sin viktminskning resa, Patera har förlorat 153 pounds, vilket hennes vikt ner till 187, men hon har fortfarande en del arbete framför sig. Hennes slutmål är att väga mellan 170 och 180 pounds.

Fortfarande, på 187 pounds, Patera är lyckligare än hon någonsin varit och är grundligt njuter av livet.

”Den lätthet som jag kan göra saker är galen, sade hon. ” ”Gå ner i vikt har tillåtit mig att vara mig själv och hitta den jag är och tala ut och stå upp för mig själv.”