Hur man går från extreme cynism till en mer positiv attityd


De erfarenheter vi går igenom forma vår karaktär, och även om vi kanske har mycket att vara glad över, kan våra hjärnor vara hårdkodade för att ägna mer uppmärksamhet åt negativa upplevelser. Om vi ständigt utsätts för negativa händelser, det är bara naturligt att utveckla några coping mekanismer för att undvika att bli skadad igen — cynism är en av dessa.

Innan man tänker att varje cynisk person är en grump bortom räddning, de med positiva attityder bör ta lite tid att se tillbaka på vissa stunder när de var cyniska. Ja, det händer alla och du behöver inte må dåligt över det. I en liten dosering, cynism är faktiskt bra.

Många cyniker värdesätter ärlighet och integritet, och har mer realistiska förväntningar från en mindre än perfekt värld. Detta är naturligtvis bra egenskaper, men vad händer när vi glider in i cynismens extrema sida?

Att vara ständigt cynisk leder till genomgripande pessimism.
När du tror att allt du gör är meningslöst, varför göra det i första hand? Du avstånd dig från människor (kanske hålla nära några av dina egna slag), undvika att gå ut om det inte behövs, börja hata julen och poof — du är Grinchen!

Skämt åt sidan, genomgripande pessimism kan leda till depression och anses vara en riskfaktor för hjärt kärlsjukdomar. Hata från botten av ditt brustna hjärta inte limma bitarna ihop igen, tvärtom.

Om du befinner dig cynisk om allt, då är det dags att ta en närmare titt på hur du interagerar med världen.

Hur kan man leva mer positivt utan att förlora de värdefulla delarna av cynismen?
Du har inte alltid varit cynisk – vi föds inte på det sättet. Kanske några dåliga händelser fick dig att misstro någons ärlighet och ifrågasätta deras verkliga avsikter. Det kan kännas svårt att bli hoppfull och positiv igen när du ser människor som gör samma misstag om och om igen, men det är inte omöjligt.

Precis som det går för varje läkningsprocess, först, du måste vara medveten om din cynism och hur det påverkar ditt liv. Börja sedan göra små förändringar så att du inte kommer att känna sig obekväm.

För att enkelt dyka in blir mer positiv, kan du börja med din sociala medier närvaro. När du hittar något som bockar av dig och du känner behov av att lämna en negativ kommentar, bara hålla rulla. Om du har något konstruktivt att säga, säg det. Om inte, håll det för dig själv. Genom att inte bo på det, kommer du att glömma det på nolltid.

När har du senast tillåtit dig till dag-dröm utan att tänka att det är dumt?

Dröm! Det är gratis, enkelt och det är därifrån som skaparhet kommer ifrån. Att tänka på något fint kommer att sätta ett leende på läpparna — och alla älskar ett glatt ansikte.

Säg nej till saker du inte tål, men söka upp vad som gläder dig och håll fast vid det. En hobby eller någon form av aktivitet du älskar kan göra susen. Prata passionerat om det då. Detta kommer att generera positiva känslor inom dig själv och omkring dig.

Omge dig med positiva människor
Den cyniker inom berättar att du ska omge dig med andra cyniska individer och kritisera alla optimistiska dårar tillsammans. Du vill vara med dem som delar din tro, men varför ska du se ner på bra människor som inte har gjort något mot dig? Var mer selektiv om vem du umgås med. Du börjar locka rätt sorts vänner.

Titta på positiva människor för inspiration och fokusera på deras kvaliteter. Odla din ande, uppskattar vänlighet när den presenteras för dig, och svara med vänlighet i sin tur. Komplimang och uppmuntra dina vänner (fejka det om det inte kommer naturligt, en dag kommer det). Säg ”ja” till att gå på en fest, även om du antar att det blir lamt.

Det finns alltid något positivt att uppskatta i allt, även om din första impuls är att kritisera.

Naturligtvis bröt din bil ner igen på väg till jobbet, men åtminstone det inte regnar (se min poäng?) Du kan fortfarande vara en cyniker ibland– bara vara en mer selektiv och rationell.