Hur du håller din semester Mindset Alive Efter att du går hem


Under en semester, troligen du är avslappnad och sorglös, men alltför ofta kommer du att gå tillbaka till ditt ”verkliga livet” och återgå till dina känslor av stress och tryck. Tänk om det fanns sätt du kunde sträcka att avslappnad tänkesätt att njuta av ditt liv, efter semestern?

Inte bara är det möjligt, det kan göras med bara lite ansträngning.

Vi har frågat experter om hur du håller din semester glöd när du återvänder till din verklighet.

Så här håller du fast vid din semester tänkesätt:
Gör kortare resor
Enligt resultat från en Enterprise Rent-A-Car undersökning, två faktorer som bidrar kraftigt till människors stressnivåer är planeringen av en lång semester och sedan komma tillbaka in i arbetet rutin när semestern slutar. Naturligtvis, ju längre och större resan, desto mer omfattande planering och som ett resultat, stressnivåer ökar.

”Botemedlet och vad som har fungerat bra för mina kunder tar oftare men kortare resor: weekendresor, till exempel”, säger Jonathan Alpert, en Manhattan psykoterapeut, prestanda coach, och författare till Be Fearless: Change Your Life i 28 dagar.

Alpert säger mindre raster är lättare att ta än en lång semester och det är lättare att koppla bort på en kortare resa än på en längre.

”Mindre tid borta betyder mindre oro”, fortsätter han. ”Även på en lång semester människor känner sig ofta oroliga över att vara hemifrån och arbeta. Däremot är en ”liten katjon” mindre tid bort från kontoret och hemmet, så mindre stress.”

Applicera din semester epiphanies till din ”riktiga” liv
Skapa äkta anslutningar under din semester skapar minnen och gör din resa meningsfull, säger Michael Brein, alias The Travel Psychologist, som är författare, föreläsare och utgivare av reseböcker och guider.

”Det är våra interaktioner med lokalbefolkningen och andra besökare som håller sig till oss mest— de människor vi träffar och pratar med på kaféer och lär känna; de med honom har vi delade erfarenheter; lokalbefolkningen möter vi i affärer och marknader, säger han. ”Ju fler kontakter vi känner med andra, desto mer tenderar vi att känna att våra semestrar ’glödde’ för oss.”

Efter din resa, hålla det tänkesättet igång, och tillämpa vad du tar tillbaka från en semester till din hemmiljö, säger Brein.

Skapa en ”lycka inventering” av din resa
För att förlänga ”glöd” och bra vibbar av semester, Rachel Sheerin, en talare och tränare som specialiserat sig på försäljning och lycka i besöksnäringen, föreslår att ta en bedömning av vad det handlade om semester som laddas dig.

Oavsett om det var att få mer sömn, prova nya upplevelser eller återknyta kontakten med din partner, är det viktigt att uppskatta tiden bort.

”Identifiera vad som fyller dig [så] du kan göra en bedömning av din nuvarande situation och leta efter sätt att ingjuta dessa drivkrafter och energigivande saker i din dag till dag,” Sheerin säger. ”Ingen kan älska, motivera eller hålla de goda vibbarna går som du kan för dig själv.”