Denna pappas brev till hans ”Childless Self” är en viktig läxa för alla föräldrar


Graviditet är svårt, som är en ny mamma, och ibland känns det för många unga mödrar som ingen är verkligen checkar in med dem och se till att de inte känner att de måste hantera allt på egen hand.

Meghan Markle diskuterade denna verklighet i en nyligen dokumentär och nu har en pappa delat ett brev till sitt ”24-åriga barnlösa jag” i ett Facebook-inlägg som snabbt blev viralt.

Ted Gonder såg bara födelsen av sitt tredje barn, och medan han var pappaledig, tog han lite tid att tänka på vad han lärt sig under den tid han har varit en make, och en pappa.

Den visdom han ville förmedla till sitt yngre jag, pre-kids, är en kraftfull läxa för nya pappor och framtida pappor lika.
Nu en 29-årig far till tre, reflekterade Ted på allt han inte visste innan han blev pappa.

För att sparka igång saker, erkände Ted allt arbete hans fru Franziska gick igenom att bära sina barn till sikt.

Baby bindning
En stor läxa han fick fram från det: ”Wifey bar barnet i magen i 9 månader. Så du bär barnet PÅ magen i 9 månader varje chans du får.

Inte bara hjälper det henne att återhämta sig men det band dig till ditt barn mer än tänkbara

Blöja tull
Ted tog sig också tid att erkänna hur fysiskt dränerande amning är för en ny mamma, uppmuntra partner att ta över så mycket blöja tull som möjligt.

”Du kommer att komma över grossness snabbt,” rådde han. ”Och du kommer att förhindra obalanser och förbittring i relationen.”

Som en extra bonus, om andra nya mammor klagar på hur ostödjande deras män är, ”din fru kommer att skryta om dig.”

Behandla din partner
Men Ted inser att det inte bara handlar om att hjälpa till att ta hand om ditt barn. För att stödja sin fru mer direkt, råder Ted: ”Gör henne koffeinfritt kaffe varje morgon. Även om hon lämnar det kallt och glömmer att dricka det de flesta morgnar eftersom hon somnar medan du arbetar eller (senare) tar barnen till skolan.

Hon var uppe hela natten mata barnet så hjälpa till att börja sin dag på ett sätt som hjälper henne att återställa.

Erkänn hennes styrka och skönhet
Ted noterade också att graviditet, arbete och födelse alla tar sin tribut på en ny mammas kropp, och som allvarligt kan påverka förtroendet.

Det är viktigt att ”berätta för henne att hon är vacker och hjälpa henne att se det i de stunder då hon känner sig mest självkritisk och hopplös om sin kropp,” Ted noteras.

Han föreslog att påminna henne om att hon är en ”superhjälte” som ”bokstavligen bara flyttade alla hennes organ runt” för att ”ge dig ett barn som kommer att vara en gåva till dig för resten av ditt liv.”

Teds största takeaway
Att ha ett barn gör några stora saker till en kvinnas hormoner, så Ted råder sig själv att ha tålamod och — framför allt — medkännande

”Kom ihåg ditt jobb är att vara hennes klippa genom allt detta, så härda upp och hålla perspektiv när hennes tunga är skarpare än du vet hennes bästa själv avser”, skrev han. ”Normal kommer tillbaka snart och du vill att hon ska vara tacksam för att du höll ihop det… inte förbittrad och besviken över att du kapade hennes känslor genom att göra hennes problem din.”

Gonder delade han önskade att han hade kunnat hitta några ”bra pappa råd” längs sin egen resa, så han ger det för andra pappor nu.

Teds personliga insikt i vad vi skulle ha gjort annorlunda under de senaste 5 åren är bra, men vad tycker barnomsorgspersonalen?

Vi vände oss till en expert för att se hur föräldrar kan bygga bort av Teds brev till sig själv.

Hur man blir en stödjande partner
1. Gör grovjobbet
Ted var spot-on om att hjälpa lätta den figurativa belastningen för en ny mamma, men att göra bokstavliga tunga lyft är en stor hjälp också.

”Under graviditeten, hennes kropp inklusive hormonella tillströmningar kan leda till rygg och bäckensmärta. För att förhindra att din fru utvecklar värk och smärta, försök att ta över tunga lyft som matkassar, lyfta andra barn, flytta möbler, städning och eller tvätt, säger Marianne Ryan, sjukgymnast och styrelse-certifierad ortopedisk klinisk specialist med mer än 30 års erfarenhet av behandling av prenatala och postpartum kvinnor.