64 år efter deras uppbrott, körde han 500 Miles att gifta sig med sin High School Sweetheart


I livet och i kärlek är det lätt att prata om den som kom undan. Du vet, den stora kärlek som var magisk för de stunder det varade – och sedan föll genom våra fingertoppar. Vi antar att kärleken förlorad är förlorad för alltid, utom ibland, i sällsynta fall som känns som de är rätt ur en episk historia, de kommer tillbaka till oss.

På 1950-talet var TV knappt en sak, och världen var en helt annan plats, men Annette Adkins och Bob Harvey var redan kär. De var high school sweethearts på Gar-Field High School i Woodbridge, Virginia.

Ung kärlek gick vilse
”Vi gick stadig junior år på gymnasiet, 1955-56,” Annette minns.

Det var en typisk high school relation vid den tidpunkten. De gick på balen och poserade för bilder tillsammans. Men var deras romantik på väg att slå en gigantisk barriär – och det skulle bli årtionden innan de ens såg dessa bilder!

”Jag trodde att jag var kär,” Annette sa. Den sommaren åkte Annette på en Florida semester med familjen. Den sommaren träffade hon en annan man och föll för honom. Hon gifte sig med den andra mannen 1961.

Annette minns att hon berättade för Bob om sin nya romans. ”Bob kommer till mig. Jag är vid mitt skåp. Han har armarna utspridda för en kram, och jag sa, ’Bob, jag hittade någon annan och jag vill inte dejta dig längre.'”

Jag beklagar den hårda…

”Hon krossade mitt hjärta andra gången då,” Bob sa. Bob minns att han var artig och en gentleman. ”Trevlig kille jag är, den södra gentleman, sa jag, ”okej.”” Och sen gick han därifrån.

Bob sa att resten av high school, han försökte gå vidare, men han var väldigt ensam.

Försök att förstå den här: Jag är fortfarande vansinnigt kär …

Efter examen gick paret skilda vägar. Och deras vägar korsades inte igen på över sextio år.

En livstid isär
Under den tiden var både Annette och Bob separat gifta och i lyckliga relationer där de uppfostrade familjer.

I januari 2015 dog Annettes man, och Bob blev också änkling, när hans fru förlorade sin kamp mot cancer 2017. Bob var hennes vaktmästare till slutet.

Sedan, för några månader sedan, tog Bob en resa och fann sig själv tänka på Annette, hans high school älskling.

Jag undrade hur våra barn skulle bli…

”För ett par månader sedan var hon tung på mitt sinne. Jag googlade henne.” Det var då Bob hittade Johns dödsruna och insåg att Annette hade varit änka i mer än fyra år.

Mitt hjärta föll på golvet…

Han oroade sig för att hon under de fyra åren kanske har hittat en annan; han fruktade att han ”kanske förlorat henne igen”.

Annette hade också tänkt på Bob
Bob hittade Annette först, genom att göra en donation till vårdenhet som tog hand om John Callahan under hans sista dagar. Sen skickade han ett kort till Annette. I det kortet, inkluderade han sitt telefonnummer.

Åtta dagar senare lämnade Annette ett meddelande på Bobs telefonsvarare.

Jag dansade runt i rummet…

Han säger: ”När hon ringde kunde jag inte prata. Jag var fortfarande vansinnigt förälskad i den här kvinnan.”

Annette erkände att hon hade letat efter honom i ett par år. De talade om mötet och hon frågade om han kunde komma till Ohio.