5 Dagliga vanor att stjäla från Reese Witherspoon, inklusive lutar till rädsla


Ofta dubbade America’s sweetheart, Reese Witherspoon är långt mer än en igenkännlig vacker ansikte: hon är en Oscar-vinnande skådespelerska, producent och entreprenör.

Genom sin flera årtionde i Hollywood har hon fått massor av lovord – från Oscars till Emmys. För att inte nämna att hon har förtjänat en plats på listan över toppbetalda skådespelerskor av 2000-talet, och som en av de mest inflytelserika personerna i världen. Hon är ofta prisad för att den är fängslande publik med sin förmåga att skildra en stor mängd olika karaktärer — från Elle Woods och June Carter till Cheryl Strayed.

Nyligen har hon tagit på sig rollen som producent, inklusive megahits Gone Girl och Big Little Lies. När hon inte är på skärmen, hon kör sin klädkollektion, Draper James, inspirerad av hennes södra Louisiana rötter. Med en uppskattad nettoförmögenhet på $ 150.000.000, är denna 43-åriga kraftpaket inte saktar ner något snart.

Här, några av Witherspoon vanor som du kan anpassa sig till din livsstil:
Hon löser problem med handling
Vid ett evenemang i Los Angeles för några år sedan diskuterade Witherspoon sin egen erfarenhet av sexuella övergrepp och trakasserier, i hopp om att inspirera andra att delta i #metoo rörelsen.

För Witherspoon handlar det inte bara om att använda hennes röst efter en lång period av tystnad, men mer så talar det till hennes tro att lösa problem kräver handling. Detta innebär varje stort — och lite — beslut som vi ger vår energi, tid och surt förvärvade dollar till.

”Du kan effekt förändras med var du spenderar dina pengar. Vi måste alla vara mer medvetna om de företag vi arbetar på och de företag som vi gör affärer med, eftersom konsumenten är mycket kraftfull i denna värld av sociala medier. Vissa företag gör otroligt bra med inkludering och mångfald-de branscher frodas, och missbruk går ner när du har mer balans i toppen, säger hon till Marie Claire.

I själva verket är denna inställning delvis varför hon bestämde sig för att undersöka producera: hon var fast besluten att sätta kvinnor i centrum av historien.

”Jag var trött på att göra filmer där jag var den enda kvinnliga bly på inspelningen. Jag var trött på att se manus där det fanns en kvinnlig roll, dåligt skriven, och ändå varje skådespelerska i stan ville rollen eftersom det inte fanns något annat, säger hon i en intervju med Vogue.